prijs gras zaaien

Vraag een vrijblijvende offerte

Gras zaaien prijs

Je wilt graag een mooi en groen gazon maar je vraagt je af wat de gras zaaien prijs nu eigenlijk is. Wij geven je er een antwoord op! De prijs gras zaaien is afhankelijk van een aantal factoren. Factoren die de klant zelf kan bepalen en factoren waaraan de klant niets kan doen. Zo is de gras zaaien prijs onder andere afhankelijk van de soort graszaad die de klant kiest. Daarnaast wordt de prijs beïnvloed door de oppervlakte van het te zaaien stuk grond. Tot slot moet er ook rekening gehouden worden met de staat van het stuk grond. Uiteraard weet tuinwerken Perceval Patrick op voorhand het antwoord niet op bovenstaande factoren, en dus kan er ook geen exacte  prijs gegeven worden. Best neem je dus contact met ons op om een prijsofferte te bekomen!

De prijs wordt beïnvloed door het soort graszaad

Afhankelijk van het soort gazon dat je wenst, wordt er een bepaald soort graszaad gebruikt bij het gras zaaien. Heb je dus liever een sportgazon waarbij je gras wel tegen een stootje kan? Of kies je voor een siergazon, wat mooier oogt maar minder intensief gebruikt kan worden? Al deze keuzes bepalen samen de prijs van het gras zaaien. Tuinwerken Perceval Patrick werkt grotendeels samen met DLF als het gaat over graszaad.

De oppervlakte

Vanzelfsprekend is dit iets wat je zelf kan bepalen. Hoe groter de oppervlakte van het stuk grond dat je gezaaid wil hebben, hoe hoger de prijs zal zijn. Kies je dus voor een groen gazon van 100m², dan is de gras zaaien prijs een stuk goedkoper dan dat je kiest voor een half voetbalveld van 500m². Uiteraard is het bij tuinwerken Perceval Patrick ook zo dat, hoe groter het in te zaaien stuk grond is, hoe lager de prijs per vierkante meter zal zijn.

De ondergrond

Tot slot is de staat van de ondergrond ook belangrijk als je gras wil laten zaaien. Heb je pas gebouwd en ligt je stuk grond nog vol puin en afval, dan zal dit natuurlijk invloed hebben op de prijs van het gras zaaien. Heb je echter een mooi stuk grond met enkel zwarte grond/zand, dan is er veel minder werk om je gras te zaaien en zal de prijs natuurlijk iets lager liggen. Let op: het komt regelmatig voor dat je stuk grond te laag ligt om gras te zaaien. Om dit op te lossen dien je bijvoorbeeld een aanhangwagen of vrachtwagen met zwarte grond te laten aanleveren. Uiteraard regelt tuinwerken Perceval Patrick dit ook voor jou!

Wat is allemaal inbegrepen in de gras zaaien prijs?

Voor de prijs die afgesproken wordt met tuinwerken Perceval Patrick, worden volgende werken uitgevoerd. Al deze werken zijn dus inclusief de prijs van het gras zaaien.
-Frezen van de grond
-Het egaliseren van de grond m.b.v. een rotoreg
-De genivelleerde grond voorzien van bodemverbeteraar en meststoffen
-De gegooide meststoffen onder de grond verwerken
-Machinaal inzaaien van graszaad
-Kanten handmatig bijzaaien en bewerken
-Het ingezaaide stuk grond wellen zodat het graszaad goed vast op de grond zit