Vraag een vrijblijvende offerte

Grasmatten leggen

Je wil graag je bestaande gazon vervangen door nieuw, mooi en groen gras? Geen probleem! Tuinwerken Perceval Patrick is specialist op vlak van  grasmatten leggen. Je wil graag een mooi gazon? Je hebt geen zin om 6 weken te wachten vooraleer je op je gras kan lopen? Dan is grasmatten leggen de oplossing! Graszoden leggen gaat snel en eenvoudig. En eens ze liggen heb je direct waar voor je geld want je gazon ziet direct groen. Uiteraard moeten we bij grasmatten leggen ook rekening houden met een aantal gegevens. We zetten ze graag even op een rijtje.

Prijs grasmatten leggen

Zoals hierboven reeds gezegd, is het voordeel van grasmatten leggen dat je meteen resultaat hebt. Het gaat redelijk snel en je hebt direct een groen gazon. Vanzelfsprekend is deze optie dan ook een stukje duurder dan gewoon gras zaaien en wachten tot het uitkomt. Bovendien kan je, net zoals bij gras zaaien, kiezen tussen verschillende soorten graszoden. Kies je voor een sportgazon of eerder een recreatiegazon? Dit allemaal bepaald mee de grasmatten leggen prijs. Om een exacte offerte te bekomen, neem je best even contact met ons op!

Wanneer grasmatten leggen?

Graszoden leggen is dé specialiteit van tuinwerken Perceval Patrick. Net zoals bij gras zaaien dien je echter hier ook rekening te houden met bepaalde periodes. Grasmatten kunnen in principe het hele jaar door gelegd worden zolang dat er geen nachtvorst is . De beste tijd om grasmatten te leggen is echter tussen maart en oktober. Dit zijn de periodes met het meeste zon en voldoende regen. Alles over ‘wanneer leg je het best grasmatten’ lees je hier.

Soorten grasmatten

Er zijn verschillende soorten grasmatten die gebruikt kunnen worden om van je gazon een echt paradijs te maken. Tuinwerken Perceval Patrick werkt al verschillende jaren samen met grasmatten specialist ‘Kanters’. De grasmatten van Kanters zijn zijn net zoals de soorten graszaad, verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo kunnen wij kiezen voor sportgazon, recreatiegazon . Je ziet het, er is een grasmat te verkrijgen voor elk soort tuin!

Voordelen grasmatten leggen

-Je ziet direct na de aanleg resultaat
-Na 2 weken zijn de graszoden vastgegroeid in de grond en heb je een volwaardig gazon
-Grasmatten zijn onkruidvrij. Je gazon maakt dus een perfecte, gezonde start
-Het onderhoud van grasmatten is eenvoudig en weinig intensief
-Je kan gemakkelijk een grens van het gazon realiseren met grasmatten